Școala de Vară se adresează tuturor membrilor ARTCC și este o reuniune cu durata de 3-4 zile pe parcursul cărora organizăm cursuri de formare și certificarea dreptului de practică. Cursurile vin în completarea orelor obligatorii de formare și oferă participanților oportunitatea de a învăța lucruri noi, de a-și clarifica anumite noțiuni teoretice, de a cunoaște colegi din alte grupuri de formare sau terapeuți aflați deja sub supervizare sau autonomi– membrii ARTCC.

Acest schimb de experiență într-un cadru mai puțin formal decât cel al orelor obișnuite de curs, a devenit în timp un instrument util de a crea o rețea de terapeuți cognitiv-comportamentali ce lucrează folosind aceleasi valori și principii, scopul permanent fiind de a standardiza actul psihoterapeutic.

La Școala de Vară cursurile sunt susținute de formatori romani și/sau invitați străini și ating teme de actualitate în psihoterapia cognitiv-comportamentală, probleme legate de etică sau dificultăți în terapie, studii de caz, dezbateri pe probleme ce derivă din practica psihoterapeutică, etc.

În timpul Școlii de Vară are loc certificarea în vederea intrării în treapta de psihoterapeut sub supervizare sau autonom, conform normelor în vigoare.

Înscrierile se fac la secretariat@artcc.ro.