Admitere pentru Noul Grup de Formare BUCUREŞTI 2019

Admitere pentru Noul Grup de Formare BUCUREŞTI 2019

Sesiunea de admitere pentru un nou grup în București va avea loc în zilele de 30 și 31 martie 2019.

Programul celor 2 zile include activități de cunoaștere a aplicanților la formare, sesiuni de informare despre TCC și despre formarea pe care o organizează asociația noastră.

Pentru a vă înscrie e necesar să trimiteți pe adresa secretariat@artcc.ro aplicația dumneavoastră – CV și o Scrisoare de intenție.

Aceste documente pot fi trimise până la data de 25 martie 2018. 

Locul de desfășurare al acestei sesiuni de admitere va fi la sediul ARTCC, strada Ialomicioarei nr. 15, sector 1.

Vom începe activitățile la 9.30, urmând a finaliza în jur de orele 17 (incluzând 3 pauze).

Taxa pentru sesiunea de admitere este 260 de lei.

Mai jos, câteva detalii despre formare, restul detaliilor rămânând a fi clarificate la sesiunea de admitere.

 

Referitor la condițiile de eligibilitate în formarea în TCC:

  1. profesia – psihiatri, rezidenți în psihiatrie, psihologi clinicieni (referitor la absolvenții de asistență socială sau psihopedagogie – limita de eligibilitate este impusă de Colegiul Psihologilor, în măsura în care cursanții își completează separat curricula astfel încât să acopere cerințele Copsi, per se acest criteriu nu este unul de excludere).
  2. experiență – formarea organizată de ARTCC pune accentul pe clinică, astfel încât vor fi preferați aplicanții care au experiență clinică.
  3. accesul la clienți – ARTCC nu poate asigura accesul la clinică, astfel încât sunt preferați aplicanții care lucrează sau au acces la pacienți/clienți pentru psihoterapie.

Criteriile 2 și 3 nu sunt criterii de excludere, ele putând a fi remediate de cursanți pe parcursul formării, însă sunt criterii de departajare.

 

Cursurile au loc în București cu o frecvență de 1 modul pe lună, 10 luni pe an. În general un modul presupune 2 zile de formare (6 ore de formare/zi), însă sunt și situații în care modulul are 3 sau 4 zile.

Durata totală a formării teoretice (cu excepția sesiunilor de supervizare și intervizare) este 4 ani (în acest moment programa de formare cuprinde 490 de ore de formare teoretică).

Formarea teroretică este împărțită în două etape: etapa formării de bază și etapa de formare pe subiecte speciale. După prima etapă se susține un examen de verificare a cunoștințelor teoretice, deodată cu promovarea acestuia cursantul poate demara procesul de supervizare (paralel cu a doua etapă a formării teoretice).

Supervizare presupune 200 de ore (individuală plus grup).

Programul este avizat și acreditat cu Anexa nr. 04 / 17.05.2010 și Avizul profesional al Colegiului Psihologilor din Romania, RF-II-B-26/08.05.2007, la propunerea Comisiei aplicative – Psihologie Clinică și Psihoterapie.

La sesiunea de admitere veți primi programa de formare a ARTCC, informații despre metodologia de supervizare, alte informații care vă sunt necesare pentru a putea decide dacă formarea oferită de ARTCC este demersul potrivit pentru viața dvs. profesională.

Adaugati un comentariu

*Câmpuri obligatorii Vă rugăm să validați câmpurile obligatorii

*

*